Translate

söndag 30 mars 2014

Vårlunch i Hanoi - nej men jag är ju fortfarande i Paris...

För fyra år sen var jag i Hanoi och häpnade över den mix av vietnamesiskt och franskt som starkt präglar staden. Fransk och vietnamesisk arkitektur gör staden vacker. Miljontals moppar och cyklar gör staden kaotisk vid första anblicken, men snart upptäckte vi mönster och följsamhet och kunde enkelt ta oss fram till fots. Vi åt god vietnamesisk mat, drack franska viner och jag hävdar att de vietnamesiska friterade vårrullarna är godast i världen.

Nu är jag i Paris och möter den vietnamesisk/franska mixen här. I Belleville ligger de vietnamesiska och kinesiska restaurangerna på rad. När det gäller vietnamesiskt är det Dong Huong som gäller enligt internet och google. 



Det är så underbart med alla de örter som används i det vietnamesiska köket! Man får alltid en tallrik med olika örter och böngroddar på sidan om. Chilin kommer också alltid bredvid så man själv får bestämma hur starkt man vill ha sin mat. Jag kunde inte låta bli att beställa tre rätter: färska vårrullar, friterade vårrullar och en nudelsoppa.

Friterade vårrullar


Lördagslunch i Paris
Lokalen är enkel. Full fart, sjudande, mycket barnfamiljer. Många är stammisar här, det märks. Personalen vänlig och hjälpsam och bra på engelska när det franska ordförrådet inte klarar hela beställningen.

Nudelsoppa

Färsk vårrulle med mynta och förrädisk chili...

Vår vid Seinen
Men hur mycket det kändes som jag var i Hanoi, var ju Paris faktiskt kvar när jag kom utanför dörren igen. Soligt, vackert och baraben-varmt. Seinen kantas av alla soltörstande parisare och turister.

En thailänsk avstickare
Jag tog dessutom en liten paus från promenerandet och njöt av 90 min massage på Ban Thai Spa. En alldeles underbar liten avstickare till Thailand. Välbehövligt efter två dagars promenerade. Rekommenderar det här stället: vackert och skönt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar