Några av mina favoritpersoner kommer på middag ikväll. Indisk middag. En del av mina gäster är erfarna indienresenärer och andra åker dit nu för första gången på tisdag. Och däremellan finns jag som vill återväcka minnen och skapa längtan och inspiration på en och samma gång. Vissa i sällskapet har aldrig varit i Indien och är inte heller på väg. Dessa hoppas jag bjuda på god, ekologiskt, vegetarisk, vällagad mat - och det vet jag att de uppskattar.
Det finns vissa kryddor som i mitt tycke utmärker indisk mat:
Vitlök, chili, spiskummin (väljer ALLTID svart, den är sååå mycket godare), koriander (frön och färsk), ingefära, kardemumma och inte minst kryddblandningen
garam masala.
|
Nymald garam masala |
Ikväll ska jag bjuda på:
Kadai paneer, Auberginecurry, Linscurry med spenat, Gröna bönor med kokos (Receptet finns
här. Köpte riven kokos på asiatiska affären i Söderhallen, fryst), Jeera ris - med ghee, spiskummin och koriander, Raita
|
Ingredienser auberginecurry |
|
Vitlök och chili |
|
Alla rätter på en tallrik |
|
Panoramabild :-) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar